Veterinärer & Specialister

Veterinärerna på Vethem har lång erfarenhet av att vårda smådjur och jobbar samtidigt på fysiska kliniker. Vi lägger stor vikt på en noggrann journalföring och lämnar aldrig något åt slumpen.

Våra Veterinärer

Ann-Sofie Lilja

Veterinär

Ann-Sofie tog Veterinärexamen 1991 vid SLU Uppsala. Efter det har hon arbetat som distriktsveterinär i Västergötland och djurhälsoveterinär på Skara Semin. Gick AI-utbildning på häst 1999 och sedan dess arbetat med hästsemin. Flyttade till Jämtland 2002 och arbetade som distriktsveterinär i tre år innan hon slutade och startade eget. Hon har nu arbetat som privatpraktiserande veterinär drygt tolv år. Praktiken är blandad med hund och katt, lite nötkreatur och mycket hästpraktik. Specialområde är hästtänder. Examinerad hästodontolog 2008. Ann-Sofie har ett stort hästintresse sedan många år med uppfödning och träning av halvblod, islandshästar och travhästar.

Caroline Behm

Veterinär

Caroline tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet år 2017 där hon gick hästinriktning. Efter examen arbetade hon som distriktsveterinär med både stora och små djurslag i ett halvår innan hon startade sin egna ambulerande veterinärklinik för smådjur och häst. I övrigt har hon bl.a. arbetat som veterinär vid slädhundstävlingar och fortsätter att utbilda sig inom häst genom kurser både i Sverige och utomlands. Är inom veterinärmedicinen främst intresserad av hästens magtarmproblem, parasiter och endokrina sjukdomar hos häst ex. PPID. Caroline är själv ägare av hästar, hundar och kaniner.

Caroline Jangdal

Veterinär

Caroline tog veterinärexamen 2006 vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Hon har en lång erfarenhet av djursjukvård då hon innan studierna till veterinär jobbade som djurvårdare vid ett antal olika smådjurskliniker. Efter avslutade veterinärstudier arbetade hon några år som distriktsveterinär med blandad praktik, både med lantbruksdjur och häst men främst med smådjursmottagning. Sedan 2011 arbetar hon vid Djursjukhuset Sundsvall där hon är ansvarig för djursjukhusets vårdavdelning för inneliggande djur vilket hon trivs med då hon har ett stort intresse för internmedicin.

Christine Levring

Veterinär

Christine tog examen 2010 från Köpenhamns universitet och gick hästinriktningen. Hon har därefter arbetat flera år som Distriktsveterinär på några olika stationer, både med smådjursmottagning och utkörande till häst, såväl bokade besök som akuta. Sedan ett år har hon egen praktik och gör hembesök till hund och katt och stallbesök till häst. Hon talar svenska, engelska och danska.

Elin Bengtsdotter

Veterinär

Elin avslutade studierna vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2009. Hon har tidigare arbetat som distriktsveterinär med blandad praktik, dels lantbrukets djur och häst samt även med smådjur. Sedan 2016 arbetar hon på Veterinärkliniken i Rättvik med både häst och smådjur, dels ambulatoriskt och dels inne på kliniken. Elin arbetar mycket med hästens tänder men även till stor del med smådjur och vanligt förekommande problem hos dessa.

Emmy Sundström

Veterinär

Emmy tog veterinärexamen 2012 vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Har under och efter utbildningen arbetat på både större och mindre smådjurskliniker samt som distriktsveterinär. Har sedan ett par år egen verksamhet med övervägande hembesök till smådjur. Tycker om bredden i yrket och brinner lite extra för förebyggande hälsoarbete. Har gård med uppfödning av islandshästar och lantraser av får, höns och kaniner.

Gunnar Schöbel

Veterinär

Gunnar tog veterinärexamen i Uppsala 1992. Sen dess har han hunnit jobba på Falu djursjukhus, Djurkliniken i Öjebyn (Piteå), Södra djursjukhuset i Stockholm, Hudiksvalls smådjursklinik och nu sedan 10 år på Delsbo veterinärpraktik. Gunnar jobbar en dag varannan vecka och enstaka helger på Sundsvalls djursjukhus som konsult. Han har specialiserat sig på djursjukvård för hundar och katter, framförallt inom ultraljud, kirurgi och tandvård. Han har fyra hundar och en katt, föder upp Norrbottenspetsar och jagar i mån av tid.

Helen Hult

Veterinär

Helen är hästpraktiker och har arbetat på flera kliniker och hästsjukhus. Erfarenhet från sporthästar stuteri/stogyn, parasitologi och har själv varit tävlingsryttare. Vardagen består även av smådjurspraktik, kor, får och övriga lantbruksdjur. Helen kan smittskydd och har undervisat på hippologutbildningen. Examen från 1995 vid SLU Uppsala.

Johanna Habbe

Veterinär

Johanna tog veterinärexamen 2007 vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Hon har sedan examen arbetat som privatpraktiserande ambulerande stordjursveterinär och driver sedan 2008 även en mindre smådjursmottagning. Vid sidan om det har hon arbetat som konsult/timvikarie på djursjukhus och kliniker under några år.

John-Filip Lundin

Veterinär

John-Filip har jobbat som veterinär sedan 2013 och tog veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet. Han har tidigare jobbat med båda smådjur och stordjur och driver sedan några år tillbaka en egen mindre veterinärklinik.

Kicki Granberg

Veterinär

Kicki tog veterinärexamen 1991 och jobbade de första 5 åren som distriktsveterinär i Katrineholm. Därefter 19 år som privatpraktiserande ambulerande veterinär med inriktning häst, lantbruksdjur och smådjur. Hon har extrautbildning i semin och tandvård för häst samt hudproblem för hund & katt. På fritiden föder hon även upp travhästar i en mindre skala.

Lena Nilsson

Veterinär

Lena tog veterinärexamen 1986 vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, och har under mer än 30 år inriktat sig helt på hund och katt. 1995 erhöll Lena sin specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. De första tolv åren arbetade Lena på större djursjukhus med dygnet runt jour. Därefter i många år på en mindre, men välutrustad klinik. Har under alla år haft förmånen att jobba både med kirurgi och med medicinska utredningar. Hon har ett stort intresse för anestesi, ultraljud på framförallt bukens organ och urinvägarnas sjukdomar. De senaste 6-7 åren har Lena också i egen verksamhet, arbetat med hembesök till hundar och katter i Blekinge.

Lumma Warda

Veterinär

Lumma har varit legitimerad veterinär i Sverige sedan 2012. Under sin utbildning och tjänst som veterinär har hon skaffat sig praktiska erfarenheter från såväl små djurkliniker som stora djursjukhus i Sverige. Lumma driver nu sedan ett par år tillbaka en egen ambulerande veterinärpraktik i Norra Stockholm med fokus på smådjur. Hon gör hembesök utöver sitt uppdrag för Vethem. Lumma är intresserad av allt som rör kattsjukdomar. Utanför jobbet bor Lumma ute på landet och njuter av naturen med familjen och två Ragdoll-katter.

Mattias Sjöström

Veterinär

Mattias Sjöström tog examen vid SLU, Uppsala 1996. Sedan dess arbetat dels som stadsveterinär och flera vik som Distriktsveterinär. 8 år som DV i Högsäter och 3 år i Brålanda. Driver sedan 2010 egen verksamhet med smådjur och häst. Jobbar också extra som Banveterinär Trav och Galopp. Har extrautbildningar för semin och tandvård häst.

Sven Sundin

Veterinär

Sven tog veterinärexamen 2016 från Köpenhamns Universitet. Han har jobbat på flera olika kliniker och har ett stort intresse för katten och hundens sjukdomar. Kärleken fick Sven att flytta till Åland där han nu jobbar på en mindre klinik i Mariehamn, han har dock har fortsatt att regelbundet åka upp och arbeta på Sundsvalls Djursjukhus med jämna mellanrum.

Ulrika Evans

Veterinär

Ulrika tog veterinärexamen 1995 vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Har tidigare arbetat som smådjursveterinär på olika djurkliniker och djursjukhus. Har nu egen verksamhet sedan fem år och gör hembesök hos smådjur.

Våra Beteenderådgivare

Kicki Fellstenius

Beteenderådgivare

Kicki är hundinstruktör och hundpsykolog utbildad av Anders Hallgren och vid Hundens Hus. Som senior hundpsykolog har hon lång erfarenhet av hundar med lite större utmaningar, som exempelvis rädsla/osäkerhet, aggressivitet, stress, separationsångest samt relationsproblem mellan hund och hund eller hund och människa. Genom åren har hon hållit mängder av kurser för både valpar och vuxna hundar i bland annat vardagslydnad, hanteringsträning, hundmöten, antijakt, rallylydnad, kantarellsök, personspår, tricksträning och en massa annat som passar våra fyrfota familjemedlemmar. Själv har hon en beagle som heter Tage och med honom tränar hon framför allt personspår, tricks och rallylydnad. Tage är utbildad diplomathund och tillsammans hjälper de många hundar med hundmötesproblematik. Kicki är även ägare och VD för företaget Glada Jyckar som hon grundade 1991, samt ena halvan av ”Hundpodden med Kicki & Fanny”

Mari Ringkvist

Beteenderådgivare

Mari är hundinstruktör och hundpsykolog utbildad vid Hundens Hus och vid Hundsteg. Hon är även SNWK-certifierad Nose Work-instruktör. Mari håller valpkurser och kurser i vardagslydnad, hanteringsträning, Nose Work, aktivering/berikning, dogparkour, antijakt, hundmöten och en massa annat kul och nyttigt som passar våra familjehundar. Hon jobbar även med privatträning och problemutredningar för hundar med lite större utmaningar, som exempelvis rädsla/osäkerhet, aggressivitet, stress, separationsångest samt relationsproblem mellan hund och hund eller hund och människa. Mari brinner lite extra för blyga/försiktiga hundar och är även specialintresserad av ensamhetsproblematik och separationsångest. Maris egen vovve heter Greta och är en dvärgschnauzer. Mari och Greta tränar bland annat Nose Work och Dogparkour. Mari jobbar till vardags som hundinstruktör och hundpsykolog på Glada Jyckar.

Pernilla Peterson

Beteenderådgivare

Pernilla är hundinstruktör och hundpsykolog utbildad vid Hundens Hus. Hon har lång erfarenhet av hundträning och började sin bana som assisterande hundinstruktör redan på 1990-talet. På Glada Jyckar håller hon valpkurser samt kurser i vardagslydnad, hanteringsträning, aktivering/berikning, personspår, antijakt, hundmöten, inkallning och en massa annat. Hon jobbar även med privatträning och problemutredningar för hundar med lite större utmaningar, som exempelvis rädsla/osäkerhet, aggressivitet, stress, separationsångest samt relationsproblem mellan hund och hund eller hund och människa. Med sin egen hund, den portugisiska vattenhunden Kenzo, tränar hon bland annat Nose Work, agility och personspår. Kenzo är under utbildning till diplomathund och är redan idag en fin tillgång i hundmötesträningssammanhang.

Rebecca Rudhe

Beteenderådgivare

Rebecca är i grunden etolog utbildad på Etologi och djurskyddsprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och har därefter vidareutbildat sig till hundinstruktör på Hundens Hus. Hon är även SNWK-certifierad Nose Work-instruktör. Hon jobbar som hundinstruktör och hundpsykolog på Glada Jyckar där hon bland annat håller valpkurser och kurser i vardagslydnad, hanteringsträning, Nose Work, aktivering/berikning, tricksträning, agility som aktivering, antijakt, hundmöten och en massa annat. Hon jobbar även med privatträning och problemutredningar för hundar med lite större utmaningar, som exempelvis rädsla/osäkerhet, aggressivitet, stress, separationsångest samt relationsproblem mellan hund och hund eller hund och människa. Med sina egna hundar, blandisen Zorro och Jack Russel-terriern Ziggy tränar hon bland annat rallylydnad, agility, Nose Work och tricks.
×

Vi använder oss av cookies. Mer info