Våra tjänster

Vethem är en digital veterinär som hjälper djurägare att söka vård för sina hundar, katter, hästar och andra djur direkt i mobilen. Här kan du läsa mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig och ditt djur, oavsett var ni befinner er. 

Veterinärrådgivning

Ett litet sår på tassen, kräkningar eller rinnande ögon – det finns mycket som kan få oss djurägare att bli oroliga. När oron tar över vill man gärna rådfråga en sakkunnig, men om läget inte är akut känns det kanske lite bökigt att ta sig till en veterinär. Vethem är en digital veterinär som hjälper djurägare att söka vård för sina hundar, katter, hästar och andra djur direkt i mobilen. Med Vethem kan du som djurägare få trygg djurvård var du än befinner dig. 

Vad innebär veterinärrådgivning?

Våra veterinärer ger råd kring symptom, sjukdomar och behandling. De hjälper dig som är osäker på om du behöver åka in till en klinik eller inte, eller som har ett djur som inte tycker om att resa. Det blir både billigare och smidigare att få första diagnos av en veterinär direkt där man befinner dig. Behöver djuret ytterligare undersökning hjälper vi er självklart att komma i kontakt med ett djursjukhus.

När kan jag få hjälp av en veterinär?

Vethem har öppet alla dagar mellan kl. 07 och 24 för att du ska få kunna få hjälp när det passar dig. Veterinärrådgivning är gratis för dig som har Agria djurförsäkringar. Annars kostar samtalen 320 kr på vardagar 07-18 och övrig tid 500 kr.

Våra veterinärer har svensk veterinärlegitimation och lång erfarenhet av att hjälpa djur. Du kan läsa mer om alla våra veterinärer här. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor! Vi finns här för dig och din fyrbenta vän.

Läs mer om veterinärrådgivning

Lägg till ditt djur i appen

I appen kan du lägga till ditt djur för att snabbt boka ett samtal om olyckan skulle vara framme. Genom att ha Vethem nedladdad och ditt djur registrerat i appen, så kan du känna dig trygg med att alltid ha en veterinär nära till hands. Om veterinären redan vet om djurets art, ras, vikt, ålder och kön blir det lättare att bedöma djuret. Ju mer information som veterinären har om djuret och ert ärende, desto bättre hjälp kan du och ditt djur få.  

Det är också bra att som djurägare skriva upp sitt djurs normala tillstånd. Till exempel vikt, när tiken löper, foderbyten, temperatur eller andra saker som ändras i djurets liv. Då kan du ha bättre koll om djuret skulle avvika från sitt normala tillstånd. 

För att lägga till ditt djur i appen går du till "Mina djur" och klickar på "Lägg till djur". Du kan sedan fylla i namn, födelsedatum, kön, ras, vikt och ladda upp en bild på ditt djur. 

Recept

Med Vethem kan du smidigt och enkelt få vissa recept som fästingmedel till hund och katt, p-piller till katt och avmaskningsmedel till häst. Boka ett samtal med Vethem och få ditt recept på 5 minuter. Ett receptsamtal gäller för ett djur och kostar 150 kr. 

För recept på fästingmedel och p-piller behöver djuret närvara vid videosamtalet. Vid avmaskningsmedel krävs en bifogad bild på resultat från träckprov för att avmaskningsmedel ska skrivas ut. Vi förhåller oss till Jordbruksverkets regler och rekommendationer kring receptförskrivning. Det är alltid den enskilda veterinären som avgör om recept kan förskrivas efter avslutat videomöte.

Läs mer om receptsamtal

Beteenderådgivning

Behöver du hjälp att förstå din hund bättre eller förändra ett oönskat beteende? Med Vethem kan du professionell hjälp av våra hundpsykologer från Glada Jyckar. I många fall kan hundpsykologer hjälpa till att förändra beteenden som orsakat lidande för både hund och hundägare under flera år. Med Vethem kan samtalet dessutom utföras i en lugn hemmiljö som hunden känner sig trygg i.

Samtalen varar i 25 minuter, där vi går igenom din hunds situation och vad ni behöver hjälp med. Du får tips, råd och förslag på hur ni kan fortsätta träna hemma. Ett beteenderådgivningssamtal kostar 490 kr.

Vad kan en beteenderådgivare hjälpa till med?

Vi undervisar och ger råd kring alla områden inom hundens beteende. Det innebär allt från vardagslydnad och inlärning till mer komplicerade och unika fall. Exempel på områden där en hundpsykolog kan hjälpa dig som hundägare:

  • Oönskat skällande
  • Stressad, blyg eller rädd hund
  • Valpträning och rådgivning kring inlärning, tips och tricks
  • Hund som har svårt att vara ensam
  • Hund som är aggressiv mot människor eller andra hundar
×

Vi använder oss av cookies. Mer info