Varför stampar kaniner med baktassarna?

Det finns många olika orsaker till att din kanin stampar. I den här artikeln kan du läsa mer om olika anledningar till varför din kanin stampar med baktassarna.

Brun kanin

Kaninen har sett något

Det kan vara att den meddelar att den sett eller märkt något. Den kan också göra det för att den upptäckt något som verkar farligt och som väcker oro eller gör att den känner sig stressad. Stampandet varnar då kompisarna, så att de kan söka efter ett skyddat ställe.

Revirmarkering

Stampandet kan också vara ett sätt att meddela att kaninen vill vara ifred. Det kan betyda "Gå härifrån, lämna mig ifred" eller "Det här är mitt revir."

Lumma Veterinarian

Kontakta en veterinär

Agria Vårdguide erbjuder trygg och smidig veterinärrådgivning direkt i mobilen. 
Skapa konto

Kontaktsökning

Vissa kaniner stampar för att visa var de är och söka kontakt med andra kaniner. Exempelvis för att meddela att den söker en annan kanin för att den är brunstig. Eller så gör den det bara för att en kompis gör det.

Ibland vill kaninen även söka kontakt med oss människor för att få mat eller uppmärksamhet.

Nina Kjellerstedt

Chefsveterinär

Kom igång

Agria Vårdguide - Din veterinär i mobilen

Med Agria Vårdguide kan du tryggt och smidigt träffa en veterinärer när det passar dig. Du får rådgivning direkt genom videosamtal och vi hjälper dig med remiss om det behövs. Ladda ner Agria Vårdguide och registrera ditt djur idag så är du redo om olyckan är framme. 
★★★★★ Betyg i App Store: 4,8
×

Vi använder oss av cookies. Mer info

Vethem Sweden AB
Brahegatan 30
114 37 Stockholm
Org.nummer: 559132-0451