Så ger du din hund en tablett – veterinär tipsar

Om din hund är sjuk kan den behöva få medicin i tablettform. Men som alla hundägare vet är det inte alltid det lättaste att lura i en hund tabletter eller piller.

I den här artikeln går vår veterinär igenom några tips som underlättar processen.

Tips på hur du ger din hund tabletter

Det enklaste är att gömma tabletten i maten. Vissa mediciner skall dock inte intas med mat. En del hundar sniffar också upp tabletten och vägrar äta upp den. Du kan behöva försöka flera gånger samt se till att gömma tabletten ordentligt.

Om du behöver ge medicin som inte kan ges i samband med mat, hjälp din hund genom att ta i nosen bakom hörntänderna och vinkla huvudet bakåt. För sedan in tabletten så långt som möjligt i hundens gom och håll fortfarande huvudet bakåt. Se till att munnen hålls stängd. Massera hundens svalg försiktigt tills du ser att den svalt tabletten. Ge gärna lite vatten efteråt så att tabletten går ända ner i matsäcken. Det är viktigt att du är glad och berömmer massor efteråt. Släng lite godis på golvet, eller lek med någon leksak hunden brukar gilla

Obs! Skulle problem uppstå går det även att köpa en tablettgivare som kan underlätta processen.

Lumma Veterinarian

Digital veterinär

Agria Vårdguide erbjuder trygg och smidig veterinärrådgivning direkt i mobilen. 
Skapa konto

Nina Kjellerstedt

Chefsveterinär

Kom igång

Agria Vårdguide - Din veterinär i mobilen

Med Agria Vårdguide kan du tryggt och smidigt träffa en veterinärer när det passar dig. Du får rådgivning direkt genom videosamtal och vi hjälper dig med remiss om det behövs. Ladda ner Agria Vårdguide och registrera ditt djur idag så är du redo om olyckan är framme. 
★★★★★ Betyg i App Store: 4,8
×

Vi använder oss av cookies. Mer info

Vethem Sweden AB
Brahegatan 30
114 37 Stockholm
Org.nummer: 559132-0451