Kräftskiva - det här ska du som hund- och kattägare tänka på

Sensommaren och kräftskivor hör ihop. Och då är oftast också husdjuren närvarande. Vad bör man som djurägare då tänka på?

1. Salt

Man skall inte ge kräftor åt sina djur, för kräftor är väldigt saltiga och kan i värsta fall orsaka saltförgiftning. De vanligaste tecknen på saltförgiftning är kräkningar och kraftig törst. Utöver det kan man se skakningar och kramper, trötthet, diarré och i grava fall även medvetslöshet.

2. Hårt skal

Kräftorna har också väldigt hårt skal och man skall inte lämna kräftskalen liggande framme i köket så att djuren kommer åt dem, för de vassa små skalbitarna kan skada magtarmkanalens tarmvägg och även orsaka förstoppning

Lumma Veterinarian

Kom igång med Vethem

Vethem erbjuder trygg och smidig veterinärrådgivning direkt i mobilen. 

3. Allergi

Ditt djur kan också vara allergisk mot kräftor. Om din katt eller hund får en kraftig allergisk reaktion bör du boka tid med en veterinär.

4. Lyktor och pynt

Kom också ihåg att festpyntet kan vara en rolig leksak för katter och hundar, vilket kan utgöra en fara om de sväljer syntetiska material eller plastbitar.

Ljus och lyktor hör också kräftskivor till och dem bör man också tänka på hur man placerar så att inte hunden eller katten kommer åt dem med exempelvis svansen, så att de inte utgör en brandfara.

Nina Kjellerstedt

Veterinärmedicinskt ansvarig

Skapa konto

Vethem - Din veterinär i mobilen

Med Vethem kan du tryggt och smidigt träffa en veterinärer när det passar dig. Du får rådgivning direkt genom videosamtal och vi hjälper dig med remiss om det behövs. Ladda ner Vethem och registrera ditt djur idag så är du redo när olyckan är framme. 
★★★★★ Betyg i App Store: 4,6
×

Vi använder oss av cookies. Mer info