Jul för häst

Julen är ju en speciell högtid, även i stallet och därför har vi samlat en del saker att tänka på inför julhelgen.

Dekorationer

Om man vill pynta med juldekorationer, skall man tänka efter att man väljer rätt sorts pynt. Dvs inga för djuren giftiga växter eller levande ljus, som utgör en brandfara. Övrigt pynt skall hängas så att det inte finns någon risk att hästen kommer åt det. Vissa hästar äter gärna snören, plastpåsar osv. Se till att hästen ej kommer åt annat än det den SKA äta. Om man vill hänga ljusslingor, skall man vara noggrann att hästen inte kommer åt dem, och så skall man komma ihåg att stänga av dem när man lämnar stallet.

Lumma Veterinarian

Kom igång med Vethem

Vethem erbjuder trygg och smidig veterinärrådgivning direkt i mobilen. 
Skapa konto

Stimulans

För att hålla hästen stimulerad under julen, då det är lugnare på stallet, kan du tex skaffa den en leksak och bjuda på stråfoder, så att den håller sig ockuperad en längre tid. Kom ihåg att motionera den och se till att den har tillgång till vatten.

Stallet blir ibland en längre stund obevakat och om man då tar in ny personal, skall man komma ihåg att informera dem om stallets rutiner, samt vad man vill att den är uppmärksam på.

Det här kan du bjuda din häst på i jul

Vi rekommenderar att du bjuder på äpple, morot och knäckebröd. Men om du väljer frusna fordermorötter, kolla att hållbarheten är ok.

När du har stallet under kontroll och julsäkrat, kan både du och din häst fira en tryggare och skönare jul.

Nina Kjellerstedt

Veterinärmedicinskt ansvarig

Kom igång

Vethem - Din veterinär i mobilen

Med Vethem kan du tryggt och smidigt träffa en veterinärer när det passar dig. Du får rådgivning direkt genom videosamtal och vi hjälper dig med remiss om det behövs. Ladda ner Vethem och registrera ditt djur idag så är du redo när olyckan är framme. 
★★★★★ Betyg i App Store: 4,6
×

Vi använder oss av cookies. Mer info