Så funkar Vethem

Vethem erbjuder veterinärrådgivning, receptsamtal och beteenderådgivning för ditt djur direkt i mobilen. Följ de här enkla stegen så har du med dig en veterinär i fickan vart du än går.

1. Ladda ner och skapa konto

Vethem fungerar i både din iPhone och Android-mobil. Ladda ner appen och skapa ett konto smidigt med antingen mobilt BankID eller din mejladress. Vi rekommenderar att du lägger till dina husdjur när du har skapat ditt konto. Då kan du snabbare kontakta en veterinär om olyckan skulle vara framme. 

Kom igång med Vethem

2. Boka samtal

Boka ett samtal med någon av våra veterinärer eller hundpsykologer för att få trygg rådgivning utan att behöva åka in till en klinik. Du väljer en tid som passar dig och om du vill bli kontaktad genom videosamtal eller telefonsamtal. Du får sedan beskriva ärendet och bifoga bilder på eventuella besvär eller skador. Sedan betalar du enkelt med Swish eller Klarna.

För dig som har Agria djurförsäkringar är veterinärrådgivning alltid gratis. Innan samtalet kommer veterinären eller beteenderådgivaren gå igenom ditt ärende och förbereda sig för mötet med ditt djur. Du kan hjälpa till genom att beskriva ärendet så grundligt som möjligt när du bokar tiden.

3. Prata med en veterinär

Du får en påminnelse 5 minuter innan mötet börjar så att du kan förbereda dig och ditt djur. Om du har bokat ett telefonsamtal så ringer vi upp dig när mötet börjar. Om du har bokat ett videomöte så går du själv in i appen och klickar på “Anslut till mötet”.

Ett receptsamtal varar i 5 minuter och veterinärrådgivning i 10 min. Ett samtal med en beteenderådgivare pågår i 25 min. För att få så bra hjälp som möjligt rekommenderar vi att du bokar ett videomöte och har djuret närvarande under samtalet. 

Våra tjänster

Vethem erbjuder tre typer av tjänster beroende på vad du som djurägare behöver hjälp med. Våra veterinärer ger rådgivning kring symptom, sjukdomar och behandlingar för husdjur, häst och lantbruksdjur. Du kan även få recept på fästingmedel till hund och katt, p-piller till katt och avmaskningsmedel till häst. Om du behöver hjälp med något problem som du har med din hund kan du också få beteenderådgivning från en utbildad hundinstruktör.  

Läs mer om våra olika tjänster

4. Bedömning, diagnos och remiss

Veterinären ställer eventuell diagnos och ger råd på egenvård i hemmet. Ibland rekommenderar veterinärer något receptfritt läkemedel och ger instruktioner på hur det ska användas. Om veterinärer anser att djuret behöver uppsöka en fysisk veterinär så hjälper vi även till med en remiss till klinik. Vethem är oberoende och remitterar till kliniker eller djursjukhus i din närhet eller där den kompetens som ditt husdjur är i behov av finns. Vi ser till att ditt husdjur får den vård som behöv så snabbt som möjligt. Journalkopian får du både på mejl och i appen när mötet är avslutat. 

5. Få hem läkemedel till dörren

Om veterinären rekommenderar något receptfritt läkemedel kan du beställa och få det hemskickat med vår samarbetspartner Apotea. Alla Vethems kunder har 10% rabatt på Apoteas receptfria sortiment, rabattkoden finner du i ditt välkomstmail. Om du har fått ett recept utskrivet av en veterinär kan du logga in på Apotea med BankID och få ditt fästingmedel eller avmaskningsmedel levererat hem till dörren. 

Till Apotea

Antibiotika och lugnande läkemedel

Vethem förhåller sig till Jordbruksverkets regler och rekommendationer. Vår policy är att inte skriva ut något läkemedel som innehåller antibiotika för att motverka onödig spridning av antibiotikaresistens. Därför remitterar vi vidare för provtagning om vi bedömer att ditt djur kan komma att behöva antibiotika.

Vethem förskriver inte heller lugnande läkemedel till ditt djur. Lugnande läkemedel kan påverka ditt husdjurs cirkulation. Det är därför viktigt att djuret blir undersökt fysiskt, genom att lyssna på hjärta och lungor, innan veterinären förskriver lugnande läkemedel.

Läs mer om Vethems policy

Våra veterinärer & specialister

Veterinärerna på Vethem har bred erfarenhet av att vårda smådjur och jobbar samtidigt på fysiska kliniker. Vi lägger stor vikt på en noggrann journalföring och lämnar aldrig något åt slumpen.

Kicki

Beteenderådgivare

Gunnar

Veterinär

Johanna

Veterinär

Alla veterinärer & specialister
Alla våra veterinärer har svensk legitimation
×

Vi använder oss av cookies. Mer info