Så funkar Vethem

Boka videomöte med erfaren veterinär eller en hundpsykolog på bara några minuter. Välkommen!

1. Ladda ner och logga in

Vethem fungerar i både din iPhone och Android-mobil. Ladda ner appen för att träffa en erfaren veterinär eller beteenderådgivare där du befinner dig.
Du kan logga in med mobilt BankID eller skapa ett konto med din mejladress. Första gången du loggar in skapar vi ditt konto. Sen är du redo för att boka en tid. Vi rekommenderar att du registrerar dina husdjur när du skapat kontot. Då är du redo om du skulle behöva boka en video- eller telefonmöte akut.

2. Boka tid

Med bara några få klick kan du boka en tid med en erfaren veterinär eller beteenderådgivare. Du väljer en tid som passar dig, beskriver ärendet, bifogar några bilder på eventuella besvär eller skador och betalar med Swish eller vår betalningspartner Klarna. Sen är du redo för samtalet.

Veterinärerna på Vethem har alla svensk veterinärlegitimation och lång erfarenhet av veterinärvård av smådjur. De flesta av våra veterinärer jobbar även på andra kliniker. Är du kund hos Agria är veterinärrådgivningen gratis.

Beteenderådgivarna på Vethem kommer från Glada Jyckar - de är alla utbildade hundpsykologer med lång erfarenhet och du kan boka ett samtal för rådgivning angående din hunds beteende.

3. Videosamtal med veterinär

Innan samtalet kommer veterinären eller beteenderådgivaren att gå igenom ditt ärende och förbereda sig för mötet med ditt djur. Du kan hjälpa veterinären/beteenderådgivaren att förbereda sig genom att beskriva ärendet grundligt när du bokar tid.

Vi kommer att skicka en notis till dig när det är dags för ditt videomöte med - har du bokat ett telefonsamtal så ringer vi upp dig.
Du kan även själv gå in i mötesrummet genom att klicka på “Anslut till mötet”.

Mötet med veterinär pågår i högst tio minuter och beteenderådgivare högst 25 minuter.

4. Bedömning, diagnos och remiss

Vethem är en rådgivande digital veterinärtjänst. Vi för journal och remitterar vidare om vi bedömer att ditt djur behöver ytterligare vård. Vethem är oberoende och remitterar till kliniker eller djursjukhus i din närhet eller där den kompetens som ditt husdjur är i behov av finns. Vi ser till att ditt husdjur får den vård som behövs – så snabbt som möjligt.

Vethem förskriver vissa recept när behovet finns. Vi förhåller oss till Jordbruksverkets regler och rekommendationer. Läs med om våra riktlinjer kring receptförskrivning under Vanliga frågor. Vid receptförskrivning tar Vethem ett arvode på 150 kr – även vid kostnadsfria samtal.

Antibiotika och lugnande läkemedel

Vethems policy är att inte skriva ut något läkemedel som innehåller antibiotika. Att motverka onödig spridning av antibiotikaresistens och resistenta bakterier är viktigt och högprioriterat både när det gäller djur och människor i Sverige. Därför remitterar vi vidare för provtagning om vi bedömer att ditt djur kan komma att behöva antibiotika.

Vethem förhåller sig till Jordbruksverkets regler och rekommendationer. Läs mer här om antibiotikaresistens.

Vethem förskriver inte heller lugnande läkemedel till ditt djur. Lugnande läkemedel kan påverka ditt husdjurs cirkulation. Det är därför viktigt att djuret blir undersökt fysiskt, genom att lyssna på hjärta och lungor, innan veterinären förskriver lugnande läkemedel.
Vethem Sweden AB
Brahegatan 30
114 37 Stockholm
Org.nummer: 559132-0451