Så funkar Agria Vårdguide

Agria Vårdguide erbjuder veterinärrådgivning, receptsamtal och beteenderådgivning för ditt djur direkt i mobilen. Följ de här enkla stegen så har du med dig en veterinär i fickan vart du än går.

1. Ladda ner och skapa konto

Agria Vårdguide fungerar i både din iPhone och Android-mobil. Ladda ner appen och skapa ett konto smidigt med antingen mobilt BankID eller din mejladress. Vi rekommenderar att du lägger till dina husdjur när du har skapat ditt konto. Då kan du snabbare kontakta en veterinär om olyckan skulle vara framme. 

Kom igång med Agria Vårdguide

2. Boka samtal

Boka ett samtal med någon av våra veterinärer eller hundpsykologer för att få trygg rådgivning utan att behöva åka in till en klinik. Du väljer en tid som passar dig och om du vill bli kontaktad genom videosamtal eller telefonsamtal. Du får sedan beskriva ärendet och bifoga bilder på eventuella besvär eller skador. Sedan betalar du enkelt med Swish eller Klarna.

För dig som har ditt djur försäkrat i Agria Djurförsäkring är veterinärrådgivning alltid kostnadsfritt. Se alla priser här. Innan samtalet kommer veterinären eller beteenderådgivaren gå igenom ditt ärende och förbereda sig för mötet med ditt djur. Du kan hjälpa till genom att beskriva ärendet så grundligt som möjligt när du bokar tiden.

3. Prata med en veterinär

Du får en påminnelse 5 minuter innan mötet börjar så att du kan förbereda dig och ditt djur. Om du har bokat ett telefonsamtal så ringer vi upp dig när mötet börjar. Om du har bokat ett videomöte så går du själv in i appen och klickar på Anslut.

Ett receptsamtal varar i 5 minuter och veterinärrådgivning i 10 min. Ett samtal med en beteenderådgivare pågår i 25 min. För att få så bra hjälp som möjligt rekommenderar vi att du bokar ett videomöte och har djuret närvarande under samtalet. 

Våra tjänster

Agria Vårdguide erbjuder tre typer av tjänster beroende på vad du som djurägare behöver hjälp med. Våra veterinärer ger rådgivning kring symptom, sjukdomar och behandlingar för husdjur, häst och lantbruksdjur. Du kan även få recept på fästingmedel till hund och katt, p-piller till katt och avmaskningsmedel till häst. Om du behöver hjälp med något problem som du har med din hund kan du också få beteenderådgivning från en utbildad hundinstruktör. 

Läs mer om våra olika tjänster

4. Bedömning, diagnos och remiss

Veterinären ställer eventuell diagnos och ger råd på egenvård i hemmet. Ibland rekommenderar veterinärer något receptfritt läkemedel och ger instruktioner på hur det ska användas. Om veterinärer anser att djuret behöver uppsöka en fysisk veterinär så hjälper vi även till med en remiss till klinik. Agria Vårdguide är oberoende och remitterar till kliniker eller djursjukhus i din närhet eller där den kompetens som ditt husdjur är i behov av finns. Vi ser till att ditt husdjur får den vård som behöv så snabbt som möjligt. Journalkopian får du både på mejl och i appen när mötet är avslutat. 

5. Få hem läkemedel till dörren

Om veterinären rekommenderar något receptfritt läkemedel kan du beställa och få det hemskickat med vår samarbetspartner Apotea. Alla kunder har 15% rabatt på Apoteas receptfria sortiment, rabattkoden finner du i appen. Om du har fått ett recept utskrivet av en veterinär kan du logga in på Apotea med BankID och få ditt fästingmedel eller avmaskningsmedel levererat hem till dörren. 

Till Apotea

Kan jag få recept utskrivet?

Agria Vårdguide förhåller sig till Jordbruksverkets föreskrifter gällande receptförskrivning. Detta innebär att våra veterinärer endast kan förskriva fästingmedel till hund och katt, p-piller till katt och avmaskningsmedel till häst. 

Andra läkemedel förskrivs inte då de kräver fysisk undersökning. Det är alltid den enskilda veterinären som avgör om recept kan förskrivas efter avslutat videomöte.

Läs fler vanliga frågor

Våra veterinärer & specialister

Veterinärerna på Agria Vårdguide har stor erfarenhet av att vårda djur och jobbar samtidigt på fysiska kliniker. Vårt uppdrag är att skapa trygghet för dig och ditt djur. Därför lägger vi stor vikt vid noggrann journalföring och att du som djurägare ska få den hjälp som du behöver.

Kicki

Beteenderådgivare

Gunnar

Veterinär

Johanna

Veterinär

Alla veterinärer & specialister
Alla våra veterinärer har svensk legitimation
×

Vi använder oss av cookies. Mer info