Dimetikon - funkar det som gasreducerande medel för hund?

Fråga:

Vår hund har mycket gaser och hennes mage låter väldigt mycket. Hon har alltid haft en känslig mage och därför har vi bytt till ett nytt foder som inte innehåller lika mycket fett.

Tyvärr har gaserna inte slutat. Jag har läst att Dimetikon kan vara bra mot gaser. Vad tycker ni?

Svar från Vethem:

Att magen låter mycket eller att den är bubblig kan även bero på andra sjukdomar. Om ni märker att hunden är besvärad under längre perioder bör ni söka veterinärvård för att undersöka de bakomliggande symptomen.

Hundar reagerar olika till foder. Vissa får problem med magen när de får mycket fett, andra behöver mycket fett för att inte få problem. Innan ni börjar använda er av olika läkemedel bör ni försöka gradvis byta foder och titta över hur ofta och vilka tider hunden får mat.

Lumma Veterinarian

Kom igång med Vethem

Vethem erbjuder trygg och smidig veterinärrådgivning direkt i mobilen. 

Ni kan konsultera med en veterinär om vilket foder er hund ska få. Vissa hundar får problem med gasbildning när magen är tom under långa perioder, som till exempel när de sover. Ni kan till exempel testa att ge hunden mat strax innan sovdags och direkt efter att hon vaknat på morgonen.

Dimetikon är inte förstahandsvalet vid behandling av överdriven gasbildning. Det används ibland, men det finns andra magsyredämpande läkemedel.

Nina Kjellerstedt

Veterinärmedicinskt ansvarig

Skapa konto

Vethem - Din veterinär i mobilen

Med Vethem kan du tryggt och smidigt träffa en veterinärer när det passar dig. Du får rådgivning direkt genom videosamtal och vi hjälper dig med remiss om det behövs. Ladda ner Vethem och registrera ditt djur idag så är du redo när olyckan är framme. 
★★★★★ Betyg i App Store: 4,6
×

Vi använder oss av cookies. Mer info